vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstölgők Társasága: Fordítva ül a lovon a WHO
: starstarstarstarstar
Írta: Füstölgők   
2012. június 20. szerda, 12:15

Budapest, 2012. június 19. – Vajon a WHO komolyan gondolja-e, hogy 20 ezer magyar dohánytermesztő ellehetetlenítésétől akár csak egy fővel is csökken a dohányosok száma az országban? – teszi fel a kérdést a felnőtt magyar dohányosok véleményét képviselő Füstölgők Társasága.

A múlt héten nagy sajtóvisszhangot kapott a Magyar Dohánytermelők Szövetségének közleménye, melyben a szervezet a WHO legújabb, a dohánytermelés visszaszorítását szorgalmazó javaslataira reagált. Becsléseik szerint az új indítvány mintegy 20 ezer magyar dohánytermesztő megélhetését sodorná veszélybe. A Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezmény legújabb tervezete többek között önkényesen korlátozná az egyes államokban a dohánytermelő terület méretét, és megtiltaná a hosszú távú szerződések kötését a termelők és a felvásárlók között.

A Füstölgők Társasága – noha dohánytermelői kérdések nem tartoznak szorosan a szervezet tevékenységéhez – szintén nemtetszésének ad hangot a WHO javaslatai miatt. Úgy gondoljuk, a magyarországi dohánytermesztés megszűnése miatt egyetlen fővel sem csökkenne a magyarországi dohányosok száma, tehát a javaslatok nem segítik az egészségügyi célkitűzést.

Az egészségügyi haszonnal nem kecsegtető, ugyanakkor komoly gazdasági és foglalkoztatási károkat előrevetítő javaslatokat nem tartjuk előremutatónak.További információ:

S. Takács Zsuzsanna szóvivő
Füstölgők Társasága
Tel: +36 (20) 957-4428
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.fustolgok.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 20. szerda, 12:17
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később

Sajtókapcsolat

 

S. Takács Zsuzsanna
sajtószóvivő

Tel: +36 (20) 957-4428

stakacs@fustolgok.hu