Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Szabályozás
AddThis Social Bookmark Button

 
1999. évi XLII. törvény PDF  | Nyomtatás |

a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól

 
Nyilvános konzultáció a 2001/37/EK dohánytermékrendelet felülvizsgálatáról

 

Az Európai Bizottság 2010. szeptember 24-én nyilvános konzultációt índított az EU dohánytermékrendeletének lehetséges felülvizsgálatáról. Ez a rendelet szabályozza többek között a dohánytermékekben felhasználható összetevőket, a csomagolásra vonatkozó előírásokat, illetve a termékek értékesítését. A Bizottság meghosszabbított határidővel 2010. december 19-ig várta a hozzászólásokat szervezetektől és magánszemélyektől egyaránt.

A hozzászólások számára kialakított online felület kizárólag angol nyelven volt elérhető. Meggyőződésünk, hogy ez az eljárás nem egyeztethető össze az európai uniós alapelvekkel, ugyanis az Európai Unió tagállamai állampolgárainak joguk van anyanyelvükön tájékozódni az őket érintő kérdésekben. Álláspontunk szerint a módszer diszkriminatív volt és ez az eljárás jelentős akadályt gördített a valós és eredményes konzultáció elé. Társaságunk levélben hívta fel erre a Bizottság figyelmét, és kérte, hogy a konzultációs felület minden tagállam nyelvén – így magyarul is – váljék elérhetővé.

Honlapunkon közzétettük a konzultációs anyagokat magyar és angol nyelven.

 
2011. évi XLI. törvény

2011. évi XLI. törvény

a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyesszabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény módosításáról**

 


Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később