Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Várakozzon a gyerek a trafikok előtt PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2013. július 05. péntek, 15:15

gyerektrafikA dohányboltok szabályzata szerint kiskorú még szülői jelenlét mellett sem tartózkodhat a trafikokban. Hagyja a szülő az utcán felügyelet nélkül gyerekét?

A Nemzeti Dohánybolt nyitásához és üzemeltetéséhez készült tájékoztató leírása szigorúan kiköti, hogy 18 éven aluli fiatal nem léphet be, és tartózkodhat a trafikokban. A teol.hu-n olvasható forrásból értesülve az üzemeltetők ezt szigorúan be is tartják, egy anyukát nem engedtek be a nyolchónapos kisbabájával, egy benzinkútnál pedig egy édesapának kellett a bejárati ajtó előtt kizárva hagynia hat éves gyermekét. A trafiktájékoztató értelmében ugyanis a dohányboltba szülői kísérettel sem mehet be kiskorú, különben megbüntetik a trafik tulajdonosát.

A vásárlónak minden esetben, ha kétely merül fel a korát illetően, fényképes igazolvánnyal kell bizonyítania vásárlási jogosultságát. Ha kiderül, hogy 18 éven aluli fiatalról van szó, fel kell szólítani a távozásra, illetve jelenlétében a többi vásárló kiszolgálása sem folytatható.

 

Hír és kép forrása: teol.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. július 05. péntek, 15:17
 

Hozzászólások  

 
0 #3 2013-07-15 14:06
Me délelőtt belépek a trafikba, velem a 3 éves kisfiam. Az eladó azonnal elkezdte a gyereket kizavarni, törvény így, törvény úgy....szegény gyerek csak szipogot óriási nagy szemekkel, hogy most akkor anya be, ő meg ki? Végül nyitott ajtónál, én háttal az eladónak figyelve a megrémült gyerkem odakint vettem meg a cigarettát. Hagyjam kint a gyerkem az utcán? Hogy gyakoroljam így a szülői felügyeletet, mert ha a gyerekkel történik valami akkor viszont engem vesznek elő és büntetnek meg? Ha többen lettek volna bent biztos nem tudom ezt kivitelezni: sorba állás, és közben az utcára figyelés és folyamatos instrukciók a gyereknek hogy maradjon ott, el ne menjen, de közben a befelé jövők meg arréb arréb lögdösnék......és télen mi lesz, kicsukja a trafikos a gyerekem....arrol nem is beszélve hogy ugye le van minden sötétítve, hogy véletlen se lássak ki rá...
Döbbenet hogy úgy bántak a fiammal mintha bűnöző lenne, inkább nem cigarettázom többé, de ezt nem tűröm, hihetetlen......
Idézet
 
 
+1 #2 2013-07-05 17:57
Tanúja voltam egy hasonló esetnek, apuka három kisgyermekével nyitott be a "Nemzeti Dohányboltba", aztán igen megszégyenülten , nagy zavarban távozott. Ugyanilyen zavarban volt az eladó is, pedig a rendelkezést nem ő hozta. Lehet, hogy apuka csak üdítőt szeretett volna venni a gyerekeknek, vagy jégkrémet, de az is lehet, hogy olyan "elvetemült gazember" (bocsánat!), hogy cigarettát akart vásárolni! Komolyan gondolja valaki, hogy ezek a gyerekek felnőtt korukban azért nem fognak dohányozni, mert nem mehetnek be a boltba???? Javasoltam volna apukának, hogy amíg vásárol, addig kösse ki a gyerekeket a bolt elé (bár az is lehet, hogy 5 méteres körben ezt sem lehet!), vagy menjen velük kocsmába, mert oda bemehetnek!
Idézet
 
 
0 #1 2013-07-05 16:37
és ezt mégis hogy gondolták,hogy a pár honapos vagy épp 2 éves gyereket hagyjuk kint a bolt elött?!ez azért már durva
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később