vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dánia: Véget ér a snüssz korszak PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. szeptember 17. hétfő, 15:35

snusA dán kormány megadta magát. Miután az EU júniusban hivatalos figyelmeztetésben közölte, hogy ha az ország záros határidőn belül nem tesz eleget az uniós előírásoknak és tiltja be a füstmentes dohánytermékek forgalmazását, bíróág elé viszik az ügyet.

Ezt elkerülendő, a dán kormány ígéretet tett arra, hogy jövő márciusra előkészíti a csomagolatlan snüssz teljes tilalmára vonatkozó törvénytervezetet. Az igen népszerű, nedves dohánytermék kimérve ma még kapható, bár kis zacskókban árusított változatát már régebben betiltották. Az egyéni döntés szabadságára hivatkozva a liberális politikusok határozottan ellenzik a kormány döntését, és várhatóan a parlamenti szavazáson is ellene szavaznak majd.

Szerintük a snüssz igazi kedvelői az EU szigora miatt sem fognak kedvtelésükről lemondani, csak a helyi boltok helyett legfeljebb a feketepiacon vagy külföldön szerzik be adagjukat, illetve átszoknak a könnyen elérhető cigarettára.

Természetesen senki nem állítja, hogy a snüssz egészséges, ám mivel füstmentes, másokat nem zavar. Ezért is örvend Dániában egyre nagyobb népszerűségnek. Másrészt a legtöbb dán ember szereti a rendet, viszont retteg a személyes konfliktusoktól, így a törvényeket és rendeleteket szinte örömmel fogadják. Valószínűleg a snüsszel sem lesz ez másképp. Ha egyszer megszavazzák a törvényt, a legtöbben - szólás nélkül is - be is fogják tartani.

 

Forrás:  http://www.cphpost.dk/news/national/denmark-enforce-smokeless-tobacco-ban

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 17. hétfő, 15:37
 

Hozzászólások  

 
+1 #1 2013-01-23 14:36
"Remek" ötletnek tartom...
Inkább rohassza a sok nikotinfüggő a tüdejét, mert a cigarettagyártá sban érdekelt politikusok másképp nem lesznek még gazdagabbak. És "üldöztessék" őket, mert egyre kevesebb helyen lehet dohányozni. Értem én, hogy a nikotinhoz való ragaszkodásról le kéne szoktatni mindenkit, de ebben az esetben az fog történni, hogy átszoknak a cigire, akik eddig snüsszt használtak. Én 2,5 éve használok snüsszt. Azóta nem cigizek. Versenyszerűen sportolok és pontosan a tödőkapacitásom megőrzése miatt téretem át erre. Kollégáimat nem zavarom, nem járok ki cigizni, ami a munkaidőm rovására menne. Nem értem, hogy az EU miért akar beleszólni fél Európa méretű régiók bevált szokásaiba. Visszamaradt gondolkozású emberek gondolatmenete: Ne csináljon olyat amit nem ismerek, inkább fújja a képembe a füstöt, azt már megszoktam. Baromság.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később