Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
USA nemet mond az elrettentő képekre PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. szeptember 11. kedd, 18:03

USA_constitutionEgy bíróság szerint alkotmányellenes a kormányzat döntése, nem lehet kényszeríteni a gyártókat, hogy elrettentő képek kerüljenek a dobozokra - írja az Advertising Age amerikai szaklap.

Ezzel az Amerikai Egyesült Államok nem áll be a sorba, a dohányipari termékekre vonatkozó, egyre szigorodó globális szabályozáshullám útján.
Az Amerikai Nemzeti Reklámszövetség (Association of National Advertisers – ANA) örült a washingtoni Fellebbviteli Bíróság döntésének, amely szembemegy a kormányzat szabályozásával.

Dan Jaffe, a szövetség kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke szerint a bíróság belátta, hogy az a szabály, amely a gyártókat arra kényszerítené, hogy a csomagolást és az üzenetet kizárólag a kormányzat szándékai szerint alakítsák át, ellenkezik az Amerikai Alkotmány első kiegészítésével, amely a többek között a szólásszabadságról szól, így alkotmányellenes.
 A bíróság ítéletében az áll, hogy a kormány szabályozhat úgy, hogy a gyártókat semleges és tényszerű állításokra, üzenetekre és címkehasználatra kényszeríti, így arra, hogy a dobozokon figyelemfelhívásra alkalmas szövegeket helyezzenek el a gyártók.

Ennek ellenére ez még nincs pont az ügy végén, mert washingtoi Fellebbviteli Bíróság döntése valószínűleg tovább megy a Legfelsőbb Bíróságra.
Az USA Élelmiszer- és Gyógyszeripari Hatósága (Food and Drug Administration) tavaly júniusban jelentette be, hogy 2012-től kizárólag ilyen képekkel ellátott dobozokkal lehet forgalomba hozni a dohányipari termékeket. Az RJ Reynolds Tobacco Company akkor próbapert indított a hatóság ellen, ennek a pernek egy szakasza zárult le most a bírósági döntéssel.

Forrás: mti.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 11. kedd, 18:05
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később