vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Többségében ismerjük, de vannak még homályos pontok a törvényben PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 30. hétfő, 18:31

listaNoha már az év elején életbe lépett a módosított nemdohányzók védelméről szóló törvény, még mindig nem vagyunk teljesen képben – derült ki a Füstölgők Társaságának online tesztjéből.

A kérdőívet kitöltők 73,7%-a ismeri a nemdohányzók védelméről szóló törvényt, ugyanakkor kiderült, hogy nem minden részét egyformán. A 6 kérdésből álló gyorsfelmérésben, melyet 78 ember töltött ki, a válaszadók majdnem háromnegyede jól „vizsgázott” a törvénnyel kapcsolatban, ám mindössze hat ember töltötte ki hibátlanul a tesztet.

A játszótéri és a vasúti pályaudvari nemdohányzás vonatkozó szabályaival szinte mindenki tisztában van: 97,4%, és 93,5%. Ennél kevésbé ismert a kérdőívet kitöltők körében (73%), hogy az önkormányzatok saját hatáskörben nyílt közterületen szigorúbb szabályozást vezethetnek be, mint amit a törvény előír.

Teljes a bizonytalanság viszont abban a kérdésben, hogy mit jelent az éttermek nyitott teraszára vonatkozó 5m-es szabály, és pontosan hol is jelölhető ki dohányzóhely egy vendéglátóhely előtt. Erre a kérdésre a válaszadók mindössze 15,3%-a tudta a helyes választ. Félő, hogy maguk a vendéglátóhelyek sem szerepeltek volna sokkal jobban a tesztünkben. 

kutatas_diagramm

Reméljük, hogy az eredmények segítenek a döntéshozóknak rámutatni a hiányosságokra, és több fórumon kommunikálják a törvényt, illetve egyértelműen és ésszerűen határozzák meg az alkalmazás gyakorlati szabályait.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 01. szerda, 12:34
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2012-07-30 21:10
Köszönöm, hogy nyerhettem. Címem: Csillag Julianna, 8200 Veszprém, Egry J. u. 47/B.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később