patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Szívni lehet, reklámozni nem PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. március 14. szerda, 16:26

7293Viktor Janukovics, ukrán elnök tegnap aláírta azt a parlament által már megszavazott törvényt, amely országosan betiltja a dohányáruk bármiféle reklámozását.

A hat hónap múlva érvénybe lépő új szabályozás szerint nem csak az utcán, a TV-ben, rádióban és a nyomtatott sajtóban, hanem az eladás helyszínén, azaz az utcai trafikokban is tilos lesz reklámtáblákat, feliratokat elhelyezni. Sőt, a dohányipari cégek termékmintákat sem osztogathatnak, és fel kell hagyniuk azzal a gyakorlattal is, hogy népszerű éjszakai partikat szponzoráljanak.

Ukrajna egyik vezető egészségügyi szakembere, Konsztantin Kraszovszki, komoly eredménynek tekinti a jelenlegi szabályozást. Szerinte a reklámozás tiltása elsősorban nem a mostani, hanem a leendő fogyasztókra hat, és más országok tapasztalatai szerint hosszú távon mindenképpen a fogyasztás csökkenéséhez vezet. Egy olyan országban, ahol erős a dohányipar, nem, vagy csak megfontoltan lehet a fogyasztást korlátozni. Ráadásul jóval egyszerűbb 100 reklámipari céget, mint 100.000 vendéglőt, vagy sörözőt ellenőrizni. A szakember annak a reményének is hangot adott, hogy a mostani kedvező légkörben az ukrán parlament rövid időn belül a dohányzás korlátozásának és a cigaretta-adó emelésének kérdését is napirendre tűzi.

 

Hír és kép forrása: http://www.kyivpost.com/news/nation/detail/124190/ 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 14. szerda, 16:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később