patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Isznak és cigiznek- de legalább elmondják PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 28. hétfő, 16:18

cigi_es_alkoholAz Európai Unió 14-16 éves gimnazistái között végzett felmérés szerint a magyar fiatalok fele cigarettázik, egyharmada pedig túl gyakran fogyaszt alkoholt. Megnyugtató eredmény viszont, hogy ők mondanak el magukról a legtöbbet a szüleiknek.

Az Európai Unió tagországaiban végzett, fiatalok kockázatos szokásait vizsgáló felmérés szerint sajnos Magyarországon is sok tini dohányzik és fogyaszt alkoholt. A megkérdezett fiatalok többsége boltban szerzi be az italt és a cigarettát, ami azt mutatja, hogy a tiltó rendelet ellenére még mindig kiszolgálják őket az üzletekben és a szórakozóhelyeken.

Az egészséges életforma kialakításában nagy szerepe van a szülő-gyermek kapcsolatnak. Ebből a szempontból megnyugtató, hogy bár sem az ital-, sem a cigarettafogyasztás terén nem maradunk el az uniós átlagtól, a serdülő fiatalok nálunk állnak a legközelebb a szüleikhez. Az eredmények ugyanis azt mutatják, hogy a magyar fiatalok mondanak el otthon a legtöbbet magukról és arról, hogy mivel töltik a szabadidejüket.

„Sok diák igényelne több odafigyelést, és nagyobb segítséget a döntések meghozatalában. A gyerekek testi és lelki életminősége annál jobb, minél több időt töltenek a szüleikkel." –nyilatkozta Balázs Judit gyermekpszichiáter, a felmérés magyarországi vezetője.

 

Forrás: nlcafe.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 28. hétfő, 16:20
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később