Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Kifüstölik őket a Parlamentből PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. július 12. kedd, 08:40

iStock_000003749915XSmallKövér László házelnök következetes a nemdohányzók védelméről szóló, szigorított törvény betartását illetően: augusztus 15-től már csak az Országház falain kívül gyújthatnak majd rá a képviselők.

A kényelmes dohányzóhelyiségek és panorámás erkélyek helyett a Parlament épülete elé lesznek kénytelenek kivonulni augusztus 15-étől azok a politikusok, akik lazításként rá szeretnének gyújtani egy cigarettára. A dohányzást eredetileg csak jövő januárban szüntették volna be az Országházban, azonban mivel január 1-jétől rendelet tiltja a zárt helyiségekben történő cigarettázást, a Parlamentben sem tűrik tovább a szabálysértést.

Mivel nagyjából minden ötödik képviselő cigarettázik, sokan a kulturált dohányzást tekintenék megfelelőbb megoldásnak. Az e célra kijelölt helyeknek évszázados hagyománya van a Parlamentben: az ablakok előtti aranyozott, névre szóló szivartartók még ma is őrzik emlékét annak az akkoriban újdonságnak számító szabálynak, amely szerint kizárólag ott élhettek eme szenvedélyüknek a honatyák. Kérdés, hogy nem számít-e ehhez képest visszalépésnek az, ha a Parlamenti képviselőket és minden ide látogató, dohányzó politikust az utcára száműznek majd a jövőben.

 

Forrás: Blikk

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. július 26. kedd, 11:06
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2011-07-27 17:51
Nagyon tudom helyeslni, az a bizonyos szivarszoba a pofétlanság csúcsa volt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később