Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohánybolt hirdetés 1840-es évekből (eredeti helyesírással)
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2014. december 30. kedd, 13:15

dohnyboltUjan nyitott dohány-kereskedés „a tengeri hajóslegényhez”.  Pesten, hatvani-utczában, a Zrínyi-kávéház átellenében.

Ellensége lévén a czikornyás dicsérgetéseknek, alulírt a valóság mellett maradva, alázatosan túdósítom a magas nemességet, cs, kir. katonaságot és az igen tisztelt közönséget: miképen fenn említett dohánykereskedésemben mindenféle állott, ó, kellemes aromájú és gyengeségű nemes fajú dohányt kaphatni ; ajánlom továbbá mindennemű bel- és külföldi , mind ó levelekből készített szivarjaimat (cigarren), burnótaimat és dohányzó eszközeimet.- Jutányos ár, jó minőség, megbízásokbani készszolgálat  tekintetében minden kivánatnak megfelelni fő törekvésem, s az egyetlen óhajtásom: hogy a  t.cz. uraságok a mondottak valóságáról önmagok meggyőződni szíveskedjenek. Auspitz Ignácz, dohánykereskedő

Forrás: Trócsányi Zoltán: Magyar régiségek és furcsaságok. Dante kiadás

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2014. december 30. kedd, 13:19
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később