Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
20 milliárd forint veszteség
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2014. október 30. csütörtök, 14:31

csempesz_3A pécsi dohánygyárnak (BAT) évente több mint húszmilliárdos veszteséget okoz a beáramló csempészcigaretta.

A BAT szerint minden negyedik szál cigaretta adózatlan forrásból származik. A pécsi vásárcsarnok és a távolsági buszpályaudvar környékén folyamatosan próbálkoznak az illegális árusok. Leginkább fehérorosz, szerb dohánytermékeket árulnak, fele annyiért, mint a dohányboltokban kapható cigarettákat. Egy kutatás szerint 6%-ra nőtt a feketén beszerzett cigaretták száma, de Tóth Attila, a BAT vállalati és szabályozási ügyekért felelős vezetője szerint a százalékos érték csak iránymutatás, a valóságban annál magasabb a feketepiaci termékek aránya. Az említett kutatás az üres, eldobott dobozokra, csikkekre koncentrál. Az iparági szereplők becslése szerint a teljes dohányfogyasztás (vágott dohányt is figyelembe véve) 15%-a származik a feketepiacról. Az adókiesés miatt ez az államnak és a gyártóknak is rengeteg veszteséget okoz. A gyártók abban bíznak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szigorú ellenőrzéseinek köszönhetően jövőre már csökkeni fog a feketepiac részesedése.

Forrás: http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/huszmilliard-a-vesztesege-a-pecsi-dohanygyarnak-a-csempeszek-miatt

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2014. október 30. csütörtök, 14:34
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később