Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányzási tilalom, okosan
: starstarstarstarstar
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2012. május 03. csütörtök, 15:54

123Horvátországban dohányoznak majdnem a legtöbben, egyedül Görögország előzi meg őket Európában. Ennek ellenére már 2008-ban betiltották a dohányzást, és félévet kaptak az éttermek, kocsmák, szórakozóhelyek, hogy alkalmazkodjanak. A tilalom megszegése a horvátoknál komoly pénzekbe került, de a tiltás mindössze 156 napig élt. A gazdasági válságra tekintettel, úgy döntött a kormány, hogy ismét lehet dohányozni, legalábbis korlátozottan.

50 négyzetmértnél kisebb helyek dönthetnek, hogy dohányzóak lesznek, avagy nem. Így a fogyasztó is el tudja dönteni, hogy bemegy, illetve nem megy. A nagyobb éttermek megfelelő szellőző-berendezésekkel, külön helyiségben tehették lehetővé a dohányzást. Nincs belőle vita, nem kell az utcán hangoskodni, a lakosokat nem zavarják. Bár az elején ezt az engedélyt nem mindenki kapta meg, sőt szinte senki, júniustól viszont már a minisztérium áldása sem kell hozzá. Teljesen szabadon dönthetik el a tulajdonosok, hogy dohányzó vagy nem dohányzó a vendéglátóhelyük.

Mennyivel jobb lenne a helyzet itthon is, ha hasonló engedményeket tenne a nemdohányzók védelméről szóló törvény. Nem lenne ennyi konfliktus miatta, mindenki saját maga döntene arról, hogy hova akar menni. Ha ott működik, itthon miért ne menne?

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 03. csütörtök, 16:11
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később