vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Csak kint, uraim!
: starstarstarblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2012. március 23. péntek, 12:52

iStock_000005046003XSmallVacsora után egy kupica rum és mellé egy aromás szivar. A kubai nyaralások kihagyhatatlan kellékeit mostanában már a gazdag nyugati vendégek is gyakran csak az étterem vagy a szálloda teraszán fogyaszthatják el.Havanna hangulatos, régi negyedében sok kellemes étterem található, amelyek nagy részében az elmúlt hetek folyamán szép csendben kitették a „Dohányozni tilos!” táblát.

 

 

A váratlan lépéssel igencsak meglepték a szivarimádó külföldieket, akik szerint ezzel a trópusi ország egyik vonzereje vész el. Sok turista úgynevezett „dohánytúrán” vesz részt, számukra a vásárlás mellett a helyi kóstolás is az utazás részét képezi.

Mindezt érthető módon a lehető legkellemesebb körülmények között, nem pedig a forró vagy kényelmetlen teraszra, vagy egy kis sarokba száműzve. A vendégek megnyugtatására egyes helyek szembe mennek a rendelkezésekkel, és légkondicionált termeikben továbbra is engedélyezik vendégeik számára a dohányzást.

Az eredetileg 2005-ben hozott rendeletnek, úgy tűnik, most a hatóságok fokozatosan érvényt akarnak szerezni, azonban első lépésként csak az állami szférában. A privát éttermek, klubok és bárok egyelőre nem kaptak hivatalos felszólítást. Tény, hogy az örök nyár országában kellemesen telik az idő a teraszon is: a szivar élvezetét csak fokozza a festői látvány, és az esti balzsamos levegő.

 

Forrás: http://www.washingtonpost.com/world/the_americas/in-havana-land-of-cohibas-and-montecristos-many-tourist-restaurants-ban-indoor-smoking/2012/03/20/gIQA53eZOS_story.html

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 23. péntek, 13:05
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később