vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
E-cigi – minek nevezzelek?
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2011. november 03. csütörtök, 15:50

e-cigaretta_2Itthon újdonság, Hollywoodban divat… De miért jobb vagy rosszabb az elektromos cigaretta (e-cigi) a hagyományosnál?

A gyártók azt állítják, hogy segíti a leszokást: mint egy nikotintapasz, vagy nikotinrágó. Viszont szerintük sokkal előnyösebb, mert így megmarad a „rituálé”: a használata szinte teljesen olyan, mint a hagyományos cigarettáé. Ettől vajon könnyebb a leszokás? Nem hiszem. Persze lehet vele kísérletezni, de az e-cigis nikotin cseppekre még egy-két erős dohányos is panaszkodik- mégsem ugyanolyan, mintha dohányt füstölne el az ember… Műanyag szerkezet, ami patronból adagolja a nikotint és az ízeket. Természetesnek tehát egyáltalán nem mondható (van, aki szerint károsabb és veszélyesebb az egészségre a dohánynál), és bár felszerelhető rá olyan töltet, ami csak ízesített, az e-cigit mégsem ezért lehet jobbnak nevezni az átlagos cigarettánál.

Van viszont egy figyelemre méltó tulajdonsága: parázslik és füstöl, de csak vízpárát ereget a levegőbe. A passzív dohányzás így már nem fenyeget többé, a környezetet nem zavarja, tehát zárt helyen is bátran használható. A tiltó rendeletek a nemdohányzókat védik, a nikotinfüst-mentes e-cigi megoldást jelenthet erre a problémára.

Kérdés, hogy megéri-e műanyagra váltani a sokkal természetesebb, évszázadok óta használt dohányról. Szerintem másokra odafigyelve, normál cigit szívva is lehet kulturáltan dohányozni...

 

Forrás: http://vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/tenyleg-le-lehet-szokni-e-cigivel-360311

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 03. csütörtök, 15:51
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2011-11-03 22:43
Kipróbáltam. Először is, nehéz, folyton kiesett a számból:) Egyetlen előnye, hogy olyan helyen is használható, ahol tiltott a dohányzás. Ja, és szemben az igazi cigivel, nem tartalmaz kátrányt, stb., csak mű nikotint. Nem hiszem, hogy segítene a leszokásban. Maradok a normál cigarettánál.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később