patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Shirley-nek le kell szoknia
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2011. szeptember 16. péntek, 13:43

majomPersze nem nagyon érti, hogy mi szükség van erre. Mi lett hirtelen az emberek baja a cigarettával? Az első slukkot Paul-tól kapta, még 14 évesen. A pasas minden reggel leült az egyik padra és rágyújtott. Shirley először csak figyelte, ahogyan izzik a parázs és Paul cigizik, aztán egy alkalommal úgy döntött, hogy ő is kipróbálja. Hosszú éveken át azért volt népszerű, mert úgy tudta fújni a füstöt, ahogy senki más!

 

 

De most nem cigizhet többé. Hiába: más közösség, más szokások, és új otthonában egészségesebben élnek a lakók, ezért neki is alkalmazkodnia kell. Le kell szoknia. Most megfigyelés alatt tartják, nem kap többé cigit, és azt mondják, hogy dohányozni nem normális dolog egy orángután esetében.

Pedig nem Shirley az egyetlen dohányzó főemlős: a Youtube-on rengeteg videót találni állatkertben cigiző gorillákról és orángutánokról. Minket utánoznak- akár egy kisgyerek, és legalább annyira nincsenek tisztában azzal, hogy árthat nekik. A látogatók bedobálják a rácson át az égő csikkeket, és izgatottan várják a mutatványt… Hiába szórakoztató látvány, dohányozni tanítani egy állatot nagy felelőtlenség!

 

Forrás: hvg.hu

Kép forrása: borsonline.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:02
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később