vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ciki a cigi
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2011. szeptember 12. hétfő, 11:41

Emlékszik még valaki arra a hazai cigarettaellenes kampányra, ami erre a névre hallgatott? A plakátokon egy sertéstelepen pózolt a csini szőke lány, aki a szöveg szerint „gondosan választott randi helyet” magának, hogy hercege véletlenül se érezhesse meg a cigaretta szagát, mert az nem egyszerűen büdös (mint egy malac), hanem ráadásul rettentően „ciki” is! Inkább ne firtassuk, hogy vajon hány dohányos szokott le a kampány hatására.

Ami miatt ez az egész eszembe jutott, olvastam a múlt héten egy hírt, amely szerint Amerikában tényleg ciki lett dohányozni. Sőt, nem egyszerűen ciki, mert a legelején ez a mondat szerepelt: „Amerikában négy felnőttből egy lenézi azokat, akik rágyújtanak.”

Ez lenne a cél? Nézzük le egymást? Az egyik nyilatkozó dohányzásellenes szervezet vezetője szerint nincs is annál motiválóbb, mintha a munkaadók, kollégák, barátok és ismerősök így gyakorolnak nyomást valakire:

"Minden eszközt meg kell ragadnunk, hogy minél többeknek sikerüljön a leszokás, meg kell győznünk arról, hogy a cigi egyenes út ahhoz, hogy valaki saját magából csináljon kívülállót."

Nem lehetne inkább arról meggyőzni egy hozzánk közelálló embert, hogy éljen egészségesebben és dohányozzon kevesebbet? Miért kellene lenézni, vagy kiközösíteni bárkit is? Demokráciához méltatlan!

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:03
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később