patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Drága megszokás!
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2011. február 08. kedd, 12:01

draga_megszokasÉletbe lépett február 6-tól a BKV megállóiban a dohányzási tilalom. 30 nap türelmi idő után büntetnek is. Saját tapasztalatom, hogy egyelőre figyelmeztetnek elseje óta, de erre szükség is van, mivel a figyelmeztető táblák még nem kerültek kihelyezésre. A pénzbírság 30-tól 50 ezer forintig terjed, de hogy mi alapján van a „számlázás” nem derül ki.

A megállói dohánytiltás mindkét oldalból heves érzelmeket váltott ki. A dohányosok részéről bosszússágot jelent, hogy már a szabad ég alatt is korlátok közé szorítják a füstölgést. A nem dohányzók viszont örülnek annak, hogy már törvényileg tiltva van, hogy a mellettük álló arcon pöfékelje őket.

A valóság azonban azt mutatja, hogy az utasok többsége még nem hallott az 50 ezer forintos bírságról. Ennek oka lehet, hogy a korlátozásra egyetlen matrica vagy tiltó tábla sem hívja fel a figyelmet. Ahogyan a csikktartó edények is maradtak a szemeteseken. Közterület-felügyelők hiányában nyugodtan cigiztek a mai napon is a dohányosok a forgalmas tömegközlekedési útvonalakon. Egyedül a 4-6 villamos hangosbemondója figyelmezteti az utasokat rendületlenül 3-4 megállónként, de ez is pontatlan, mivel a megszabott paramétereket például nem említik.

Megfelelő jelzések hiányában azonban akaratlanul is „bűnös útra” tévedhet az ember megszokásból. Felmerülnek kiskapuk, mint a megállót jelző tábla előtti rágyújtás. Ilyenkor vajon büntetnek? Egyet viszont minden dohányosnak javaslok: mérőszalagot a zsebbe indulás előtt!
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:04
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2011-02-10 18:41
Én sem szeretem, ha valaki felszáll a járműre és kifújja a füstöt, de... Egy nappal ennek a bevezetés előtt mentem az utcán és a leovadt hó alól szépen sorjázott ki a kutyaürülék, ezzel is foglakozhatna a főváros Önkormányzata, mert az valóban nagyon egészségtelen, mert jönnek a legyek, onnan...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később