patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A játék neve: kiskapu-kereső
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2010. augusztus 05. csütörtök, 12:53

A játék neve: kiskapu-keresőNapok óta két hír kering a sajtóban dohánytémában. Az egyik természetesen a csütörtökön életbe lépő aluljárói dohányzási tilalom. A másik pedig az „Európa legszigorúbb dohányzás elleni szabályzataként” emlegetett bajorországi tilalom, ami elsejétől élesben működik. Kiskapukkal persze.

Eddig úgy mutogattunk Bajorországra, mint követendő példára. Az ottani dohányzási szabályozás ugyanis lehetővé tette, hogy vendéglátóipari egységekben elkülönített helyiségekben rá lehessen gyújtani. Ha úgy tetszik, megvalósult a dohányos és nem dohányos vendégek békés egymás mellett élése – ahogy mi mondani szoktuk. De fölösleges is erről beszélni, ennek a korszaknak ugyanis vége.

Elkezdődött azonban egy új korszak: a kibúvó-kereső, trükkös-leleményes időszak. Vincze András, az InfoRádió müncheni tudósítója hívta fel a figyelmet egy cikkben arra, hogy a tilalom nem vonatkozik az ún. magánrendezvényekre. Vagyis ha valaki nyilvános szórakozóhelyen szeretné ünnepelni névnapját, születésnapját vagy egyéb jelentős eseményt, akkor a többi vendéggel együtt nyugodtan pöfékelhet. A vendégek között pedig szinte mindig akad olyan, akinek éppen ünnepelni valója van, így a tulajdonosok könnyűszerrel kijátszhatják a szabályt.

Most majd kiderült, hogy nem csak kis hazánkban leleményesek az emberek, ha kezdetét veszi a kiskapu-keresés nevű játék. De azért hagy füstölögjek egy kicsi. Miért kell ezt eljátszatni felnőtt emberekkel? Mennyivel jobb lenne, ha így a 21. században végre megvalósulhatna a kölcsönös tolerancián alapuló, és egymást nem zavaró, békés egymás mellett élés.

A törvényhozók idén utoljára engedélyezték a dohányzást a 200. évfordulóját ünneplő Oktoberfest sátraiban. A rendezők azonban a többi, bajor vendéglátós iránti szolidaritásból nem élnek a lehetőséggel. Szép tőlük.
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:05
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később