Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Interneten vitáznak az angolok
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2010. július 06. kedd, 13:05

Interneten vitáznak az angolokA BBC adta közre a hírt, miszerint az angol kormány ejtette a dohányzási tilalom revíziójának tervét, amit az előző kormány 2010 őszére ígért be.

Az angoloknál már három éve bevezették a teljes tilalmat (a hasonló jellegű skót, walesi és észak-írországi törvénykezéseket követően), ennek ellenére a téma továbbra is megosztja a közvéleményt. Az egészségügyi oldal azzal érvel, hogy a teljes tilalom miatt kevesebben kényszerülnek passzív dohányzásra. A dohányosok ezzel szemben úgy érzik – jogosan, teszem hozzá – hogy a teljes tilalom diszkriminatív. Ezt a felállást már ismerjük.

Úgy tűnik, 1600 km nem tesz csodát, Angliában ugyanaz a probléma, mint itthon. Egy valamit meg kéne végre érteni: a dohányos nem rossz ember, nem akar senkit passzívdohányoztatni. Csak annyit kér, hogy ha már a dohányzás mellett döntött, tehesse ezt kulturált módon, másokat nem zavarva. Csak annyit szeretne elérni, hogy ne kelljen bujkálnia egy legális termék fogyasztása miatt.

Egy valamit azért átvehetnénk az angoloktól: ott a kormány létrehozott egy új honlapot Your Freedom (Az Ön Szabadsága) néven, ahol várják a lakosság véleményét azzal kapcsolatban, hogy mely törvények és szabályozások felülvizsgálatát tartanák fontosnak. A kommunikáció nem egyirányú, a hozzászólók reagálhatnak is egymás véleményére, így valódi vita alakult ki a dohányzásszabályozás témakörében is. Ha Magyarországon is létrejönne egy ilyen fórum, akkor talán elkerülhetnénk, hogy csak részben tudományos alapokon álló érvelések mentén dőljön el 3 millió felnőtt magyar dohányos sorsa.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:06
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később