vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Bulgária: Bojkottot a dohánytörvény ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 14. péntek, 15:45

bulgarianA hideg, téli időjárás beköszöntével Bulgáriában tovább forrnak az indulatok a nyár elején bevezetett dohányzást korlátozó intézkedésekkel szemben.

Miután a miniszterelnökkel és az egészségügyi miniszterrel folytatott tárgyalások ismét eredménytelennek bizonyultak, a Bolgár Vendéglátók Szövetsége (BHRA) decemberben figyelemfelkeltő akciót szervez.

A tervek szerint december 15-től várhatóan az év végéig az összes vendéglátóhelyen önkényesen feloldják a dohányzási tilalmat. Így akarnak szemléletes bizonyítékot szolgáltatni a parlament és a kormányzó párt számára arra vonatkozóan, mekkora bevételi különbséget jelent az, ha intézményükben rá lehet gyújtani.

A tulajdonosok a felmerülő bírságot természetesen kifizetik, de megélhetésük érdekében továbbra is azt követelik, hogy enyhítsenek a bolgár szokásokhoz képest túlságosan szigorú szabályokon, és állítsák vissza a korábbi dohányzóhelyiségeket. Az ügyben a parlament erőteljesen megosztott: a kormányzó párt vezetői ragaszkodnak az eredeti törvényhez, az ellenzéki képviselők viszont a teljes tilalom feloldásának hívei.

Egyelőre úgy tűnik, egy kisebb mértékű változtatásban talán meg tudnak egyezni. A legutóbb felmerült módosító javaslat szerint este10 óra után a sörözőkben és éjszakai bárokban ismét engedélyeznék a dohányzást.

 

Hír és kép forrása:  http://www.novinite.com/view_news.php?id=145982
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. december 14. péntek, 15:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később