Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Így is lehet! - Valódi társadalmi párbeszédet vár a Füstölgők Társasága PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. március 29. szombat, 01:10

A Füstölgők Társasága nem tartja életszerűnek az Egészségügyi Minisztérium által javasolt 1999. évi a nemdohányzók védelmében alkotott törvény módosításának jelenlegi tervezetét. A Társaság kiáll a közel hárommillió általa képviselt felnőtt dohányos érdekeiért.

 

A Füstölgők Társasága támogatja a nem dohányzók füstmentes környezethez való jogát, de csak olyan megoldást tart előremutatónak, ami nem végletesen kirekesztő a dohányosok számára sem. Egyedül a párbeszéd vezethet életszerű, bevezethető és az európai normáknak is megfelelő törvényhez. Nincs nemzetközi kötelezettségünk a zárt közterületi dohányzás radikális korlátozására. A Társaság szerint a jelenleg hatályban lévő 1999. évi Nemdohányzók védelméről szóló törvény jól szolgálja a nemdohányzók érdekeit és összhangban van az Európai Unió ajánlásaival is. A törvény több éves társadalmi párbeszéd eredményeként született meg, melyben a dohányzók és nemdohányzók véleményét is figyelembe vették. Sajnálatos, hogy a törvényhez a mai napig nem született végrehajtási rendelet.

A Füstölgők Társaságának meggyőződése, hogy a dohányzás visszaszorításának érdekében csak az átfogó felvilágosító programok jelenthetnek megoldást hosszú távon. „Mindent meg kell tennünk azért, hogy a fiatalok ne dohányozzanak” – jelentette ki dr. Fodor Péter, a Füstölgők Társaságának elnöke. – „Ezért természetesen egyetértünk azzal, hogy a játszótereken ne lehessen dohányozni. De lehetőséget kell biztosítani a dohányosoknak, nem lehet őket mindenhonnan kitiltani.”

A Füstölgők Társasága együttműködik minden olyan szervezettel és szövetséggel, amelynek tagjai hasonlóan gondolkodnak a kérdésről. Így a Magyar Vendéglátók Ipartestületével is, akik kidolgoztak egy olyan javaslatot, amelynek széles körű bevezetése megoldást jelenthet arra, hogy érvényesüljenek a dohányzók és a nemdohányzók jogai is. A Figyelmes Választás program részeként új elemként egy piktogram már a bejáratnál felhívja a vendégek figyelmét arra, hogy az adott étteremben van-e teljesen elkülönített rész a dohányzóknak.

A Füstölgők Társasága a kölcsönös tolerancia jegyében megvalósuló párbeszédet tartja követendőnek és elfogadhatónak.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később