Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nem vállalják a teljes füstmentességet az ír szenátorok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. november 25. vasárnap, 15:38

dublin_parlamentEgyelőre csak a kórházakkal szemben szigorú az ír parlament, az Egészségügyi Bizottság a napokban egységesen leszavazta John Crown szenátor javaslatát.

Az onkológusként dolgozó Crown professzor szerint, ha a parlament képes volt arra, hogy a betegek és kórházi dolgozók számára megtiltsa a dohányzást a kórházak teljes területén, saját magával sem tehetne másként. A szenátor kifejtette, hogy egykori dohányosként átérzi a probléma súlyát, ugyanakkor mindennél fontosabb az egészség általános védelme, és igazán nagyszerű lenne, ha Írország azzal dicsekedhetne, hogy övé a világon az első teljesen füstmentes parlament.

Bár a javaslat elviekben nagy egyetértésre talált, a bizottsági tagok körében felmerült az a gyakorlati probléma, hogy a népszerűtlen döntésekkel terhes időszakokban talán nem lenne egészségre veszélytelen a kerítéseken túl, védtelenül az utcán ácsorogni. Ingerült lakosok akár meg is támadhatják az ellenszenves politikusokat, ezt pedig mindenképpen meg kell akadályozni. Így végül a bizottság 12:2 arányban csak egy módosított javaslatot hagyott jóvá. Eszerint „erőteljesen támogatják a dohányzás csökkentésére tett erőfeszítéseket és a füstmentesség ügyében konzultálni fognak minden egyes parlamenti dolgozóval”, ám mindent csakis önkéntességi alapon. Így egyelőre - a kórházakkal ellentétben - a dublini parlament épülete előtti továbbra is rá szabad gyújtani.

 

Forrás:  http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2012/1115/breaking37.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. november 25. vasárnap, 15:41
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később