Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nehéz az élet vízipipa nélkül PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 31. szerda, 14:18

man_with_vizipipaHatalmasat zuhant az éttermek és kávézók forgalma a szaúdi királyság legliberálisabb nagyvárosában.

Október közepétől Dzsidda is kötelezően füstmentessé tette a város mind a 3.500 vendéglátóhelyét, ezzel azonban igen nehéz helyzetbe hozta mind a dohányzáshoz szokott - főleg férfi - lakosságot, mind pedig a vendéglátóhelyek tulajdonosait.

 

Egyes felmérések szerint a rendeletet követő időszakban a vendéglátás összességében 90 százalékos hirtelen visszaesést szenvedett. Számos egység napokon belül bezárt, néhány tulajdonos pedig a rendelet megszegése miatt kiszabott bírság megfizetése helyett szintén inkább az üzlet megszüntetése mellett döntött. A hatóságokhoz rengeteg hivatalos panasz érkezik. A legtöbb tulajdonos azt nehezményezi, hogy a város által előírt, kötelezően 450 négyzetméternél nagyobb éttermek a teljes tiltással mindenképpen veszteségessé válnak, hiszen nem ritkán a vendégek 80 százaléka kifejezetten a vízipipa miatt érkezik. Az egyetlen jó megoldás az lenne, ha a belső terek harmada dohányzó maradna. Ezzel a nemdohányzók egészségét is megvédenék, az üzletek is életben maradhatnának, és a dohányos vendégek sem kényszerülnének arra, hogy a városon kívülre autózzanak pusztán egy kis baráti pöfékelés kedvéért. Bár a város vezetői aggodalommal figyelik a negatív gazdasági eredményeket, egyelőre kitartanak a lakosság egészségének érdekében hozott szigorú döntés mellett.

 

Hír és kép forrásai:

 http://www.asharq-e.com/news.asp?section=6&id=31499 

 http://www.thenews.com.pk/article-71017-Jeddah-bans-shisha-smoking-in-cafes
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 31. szerda, 14:20
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később