Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Anglia: Táblakampány Blackpoolban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 26. péntek, 14:34

altogetherAz Anglia nyugati partján fekvő, különleges atmoszférájú Blackpoolt egy szakértő testület 2010 júliusában „minden idők legkedveltebb angol üdülőhelyévé” választotta.

A tengerpart nyaranta rengeteg vendéget, főleg kisgyermekes családot vonz, így érthető, ha a tiszta környezet és levegő védelmében a város erőteljes dohányellenes kampányt folytat.

 

Azonban a helyi lakosság szerint is erősen kétséges, hogy a játszótereken eddig felállított 61 óriás tábla mellé tényleg szükség van-e további 34 hasonlóan nagy és csúnya fémtáblára, amelyeket a tervek szerint a közparkokban és egyéb közösségi helyszíneken állítanának fel. Ráadásul a táblák összköltsége eléri a 85 ezer angol fontot (kb. 30 millió forint), ami sokakat külön felháborít.

Az ellenzéki képviselők vezetője szerint, ha kisebb, barátságosabb táblákat tervezetek volna, maradt volna pénz hasznosabb dolgokra, például egészségmegőrzésre vagy felvilágosító kampányokra is.

Jane Roberts, a helyi önkormányzat dohányügyi felelőse azonban pont abban bízik, hogy a feltűnő táblákkal mindenkihez „eljut az üzenet”. Ha a gyerekek nem látják szüleiket dohányozni, maguk sem szoknak rá, így elsősorban a felnőtteket kell „nevelni”. Ezért döntöttek úgy, hogy a füstmentes területeket jól látható táblákkal jelölik. Blackpool önkormányzata igazából abban bízik, hogy - hivatalos ellenőrzések és bírságolás helyett - a lakosok felbátorodnak a sok kitáblázott „EGYÜTT MOST, védjük a gyerekeket” üzenettől, és maguktól fellépnek a közösségi normák megszegőivel szemben.

 

Hír és kép forrása:

 http://www.blackpoolgazette.co.uk/community/community-news/smoking-ban-signs-light-touchpaper-1-5055912
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 26. péntek, 14:43
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később