vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Wales: Kivételt tegyenek-e a filmgyártással? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 15. hétfő, 14:20

studio_wMi legyen, ha egy mozi-, vagy tévéfilm forgatása közben az egyik szereplőnek – szerepe és a forgatókönyv szerint – rá kell gyújtani?

Ilyenkor Walesben, ha lehetséges, trükkfelvétellel oldják meg a jelenetet, vagy felpakol és elutazik az egész stáb a határon túlra. Persze nem túl messzire, csak például Angliába, ahol a szigorú dohánytörvény ellenére is az alkotói szabadság védelmében kivételt tettek a filmiparral.

 

Wales viszont 2007 óta ragaszkodik a munkahelyi dohányzás teljes tilalmához, és annak ellenére sem tesz kivételt, hogy az emiatt elmaradt forgatások egyre nagyobb gazdasági és presztízs veszteséget okoznak az ország számára.

Most azonban néhány miniszter összefogott, és közösen azt szorgalmazzák, hogy a helyzetről minél előbb készüljön részletes gazdasági elemzés, tartsanak széleskörű társadalmi egyeztetést, és a kérdést vitassa meg az összes parlamenti párt és illetékes bizottság. Mindenki tisztában van azzal, hogy a gyártók ismerik és elfogadják a törvényeket, és nem élnének vissza kivételezett helyzetükkel. Ám sok képviselő a törvény felpuhulásától tart, ezért ragaszkodik ahhoz, hogy először a lehető legalaposabban meg kell vizsgálni a kérdést, így a parlamenti szavazás egyelőre egy ismeretlen időpontra tolódik.

 

Forrás:  http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-politics-19884472
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 15. hétfő, 14:22
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később