patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Svájc: Nemet mondtak a szigorításra PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. október 03. szerda, 14:56

swiss„Minden marad a régiben” – így foglalható össze röviden a vasárnapi szavazás eredménye Svájcban, miután az ország kétharmados többséggel elutasította a dohányzás további szigorításáról szóló referendumot.

Egyedül Genfben és környékén szavaztak 50 százaléknál valamivel magasabb arányban arra, hogy a nemdohányzók védelmében még jobban korlátozzák a dohányzást, a többi 25 kanton lakossága ezt 66 százalékban határozottan elutasította.

Az üzleti szférában dolgozók kitörő örömmel fogadták az országos szavazás eredményét, és egyben rávilágítottak arra is, hogy az esetleges újabb korlátozások az egész gazdaságot, de különösen a vendéglátó- és szállodaipart rendkívüli módon megviselnék.

A szállodák, éttermek és sörözök már így is rengeteget áldoztak a nemdohányzó vendégek védelme és kényelme érdekében, ennél nagyobb terhet az üzletág már képtelen lenne elviselni. A 2 évvel ezelőtt bevezetett általános szabályozás szerint a munkahelyek és egyéb zárt közösségi helyszínek többségében tilos a dohányzás. Tény azonban, hogy a jelenlegi rendszer elég sok kivételt engedélyez, és korántsem azonos szigorral alkalmazzák a 26 független kanton területén.

A tisztaságról és szabályozottságról híres országban azonban ezúttal az emberek többsége a szigor és korlátozások helyett az egyéni felelősségre és szabadságra szavazott.

 

Forrás:  http://www.thelocal.ch/page/view/swiss-voters-say-no-to-tougher-smoking-ban
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. október 03. szerda, 15:02
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később