patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Legyen-e korlátozás a vásárokon? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. szeptember 21. péntek, 16:44

ft_0921Sajnos a New York államban rendezett nagyszabású vásárra idén jóval kevesebben látogattak el, mint az utóbbi években bármikor.

A szeptember elején rendezett 12 napos, rendezvényekkel, koncertekkel, játékokkal, vásárral egybekötött, színes eseménysorozat nem olcsó a maga nemében. A 10 dolláros belépő mellett pénzbe kerül még a parkolás, a speciális szórakoztatóeszközök használata és persze az evés, ivás is. Nem csoda tehát, hogy 2012-ben a korábbi évekhez képest közel 10 százalékkal kevesebb, összesen 845 ezer embert vonzott.

A látogatók örültek a rövidebb soroknak és gyorsabb kiszolgálásnak, mégis sok panasz érkezett. Rengeteg látogató nehezményezte ugyanis, hogy még az étkezőhelyek, vagy gyermekjátszók közelében is gyakran sűrű dohányfüst terjengett. Az igaz, hogy a jelenlegi állami jogszabályok szerint az ilyen szabadtéri rendezvényen bárhol rá lehet gyújtani, azonban ez sok nemdohányzó számára kellemetlen, és a tömeg illetve az aktuális látványosságok miatt sehogy sem tudnak védekezni. A vásár igazgatója, Dan O’Hara tökéletesen megérti a problémát, azonban felhívta mindenki figyelmét, hogy egyrészt ilyen utcai rendezvényen ma sehol sem tiltják a dohányzást, másrészt tisztában van azzal, hogy bármilyen újabb korlátozás hatalmas ellenállást vált ki az egyre kijjebb szoruló dohányos társadalomból. Az igazgató a közös megegyezés híve, és egy esetleges változtatás előtt minden érdekelt felet meg akar hallgatni. Lehetnének például kijelölt dohányzóhelyek, ugyanakkor nem „zárhatja le” a vásárterület nagy részét, és a kerekesszékkel közlekedőkre is minden egyes helyen gondolni kell.

Így a jövő évi vásár előkészítése során mindenekelőtt tájékozódni akar, más hasonló jellegű, szabadtéri tömegrendezvényen hogyan oldják meg a dohányzás kérdését. Igazgatóként a gazdasági szempontokat is mérlegelnie kell, így remélhetőleg kompromisszumos megoldás születik majd.

 

Hír és kép forrása:  http://www.syracuse.com/news/index.ssf/2012/09/organizers_of_new_york_state_f.html 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 21. péntek, 16:46
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később