Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Jogászkodás Skóciában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. szeptember 11. kedd, 16:55

SkotAlaposan felforgatta a skót jogásztársadalom hagyományait az Edinburghban székelő Legfelsőbb Bíróság napokban nyilvánosságra hozott új házszabálya, ami a dohányzásra is lecsapott.

A régi Parliament House hatalmas, oszlopsorral díszített előtere a gyakori esős, szeles időben is kellemesen védett társalkodó hely a tárgyalási szünetek idején. A jogászok kiszellőztethetik a fejüket, akár rágyújthatnak egy cigarettára vagy pipára, és kisebb csoportokban folytathatják az informális megbeszéléseket.

A bíróság hivatalnokai azonban hirtelen megelégelték a bejárat közelében keletkező füstöt, és levélben arra kérték a hivatali dolgozókat, hogy az oszlopcsarnok és a parkoló helyett mostantól egy másik, külön erre a célra kijelölt dohányzóhelyet használjanak.

Bár az Ügyvédi Kamara is kapott ilyen levelet, a tagok szerint ezt számukra nem tehetik kötelezővé. Szokásos jogi érveléssel arra hivatkoznak, hogy egyrészt ők nem bírósági alkalmazottak, másrészt nincsen ilyen értelmű, érvényes törvény.

Ahogy a skót jogásztársadalom egyik nagy öregje fogalmazott: „Mondják, melyik hivatalos hatóság hozta ezt a törvényerejű rendeletet? Mennyi a bírság? És hogyan fogják betartatni a hét minden napján, reggeltől estig, hiszen rajtunk kívül még rengetegen használják az épületet?” Az tény, hogy a füst és az eldobált csikkek látványa kellemetlen lehet, de valószínűleg a könnyen megközelíthető, jól bevált, hatalmas oszlopcsarnok a teljes füstmentesség helyett más praktikus és mindenki számára elfogadható megoldást is kínálhat. Már csak meg kellene keresni.

 

Forrás:  http://www.heraldscotland.com/news/home-news/court-smoking-ban-outcry.18765325
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 11. kedd, 16:57
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később