vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
India - Dohányzási tilalom várható a keleti partszakaszon PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 20. péntek, 11:37

GoaA több mint 1000 kilométer hosszan elnyúló nyugat-indiai partszakasz egy igen népszerű része hamarosan füstmentessé válik.

A Goában székelő turisztikai minisztérium tervezete szerint a következő, októberben kezdődő turistaszezonra a hozzájuk tartozó, 105 kilométernyi tengerpart népszerű strandjaira is fokozatosan kiterjesztik a teljes dohánymentességet. Természetesen – a realitások talaján maradva – a minisztérium első lépésben az egyik kevésbé látogatott strandon kezdi a szigorítást.

„A tudatosítás a legfontosabb. Ha a legnépszerűbb helyen kezdenénk, csak felháborodás és káosz lenne a válasz. Ezért inkább a fokozatosság elvét betartva a kisebb Miramar Beach-en indítjuk a dohánymentes programot.” – mondja Pamela Mascarenhas, a minisztérium helyettes vezetője.

A strandokra is kiterjesztett teljes dohánytilalom nem csak a cigarettára, hanem a helyben igen felkapott vízipipára is vonatkozik. Még akkor is, ha azt étteremben vagy úgynevezett hookah-bárban fogyasztják, mivel a közhiedelemmel ellentétben annak fő alapanyaga is iparilag előállított nikotin, amit már évtizedekkel ezelőtt veszélyesnek ítéltek. Így a környékbeli vendéglő-, és bártulajdonosoknak még van idejük felkészülni arra, hogy a strandokon hamarosan már csak az új rendelkezések szellemében működhetnek tovább.

 

Forrás:  http://newindianexpress.com/nation/article566952.ece 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 20. péntek, 11:39
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később