Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Jelentősen drágul a cigaretta PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 19. csütörtök, 12:42

dohanykeszlet2013 őszétől 800 forint alatt nem lehet majd hagyományos cigarettát kapni, akár az ezer forintot is elérhetik a magasabb kategóriás cigik. A sodródohány és cigaretta közötti jövedékiadó-különbség azonban csökken.

Közel 10 éve nem nőtt annyival a cigaretta ára, mint 2012-1013-ban fog. A korábbi drasztikus emelés idején lényegében duplájára nőtt a jövedékiadó-tartalom, ami miatt elszállt a feketepiac. Idén már másodszorra emelkedett a cigaretta jövedékiadó-tartalma, így augusztus végére, szeptember elejére egy középáras cigaretta ára 770-780 forint lesz.

 

A jövő évi jövedékiadó-emelkedés a ciginél két alkalommal 72-72 forint fogyasztói árnövekedést hozhat, míg az egyéb fogyasztási dohány közterhe összesen 356 forinttal nőhet az év során. A változás után (a minimumadó miatt) várhatóan egy doboz cigarettát 846 forint alatt nem lesz értelme értékesíteni, vagyis a középkategóriás termékek induló ára 900 forint körül lesz, míg a prémium termékeké elérheti majd az ezrest. Egy csomag 40 grammos sodródohány ára, ami körülbelül 50 szál cigaretta elkészítésére elegendő, körülbelül 560 forint lesz.

 

Hír és kép forrása: napi.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 19. csütörtök, 12:46
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később