patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ahol az önkéntességre szavaztak PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 13. péntek, 12:01

sorcsapTöbb mint 2 órán át tartott a parázs vita Alabama állam egyik városában, Mobile-ban, hogy a zsíros sült csirke, vagy a passzív dohányzás károsítja-e jobban a szívet.

A helyi önkormányzat ülésén orvosok, jogászok, kocsmárosok és zenészek felváltva érveltek amellett, illetve az ellen, hogy tovább szigorítsák-e a dohányzást városuk szórakozóhelyein. A város szabályozása szerint a középületekben már 18 éve tilos a dohányzás, az azóta eltelt időszakban azonban további szigorítás egyszer sem lépett életbe, mivel sosem tudtak megegyezni a korlátozás pontos mértékéről. A felmérések egyrészt azt mutatják, hogy a helyi lakosok jelentős része, közel 25 százaléka dohányzik, másrészt a többség, 70 százalékot meghaladó mértékben támogatná az egész városra kiterjedő dohányzási tilalmat. Az egymásnak ellentmondó érdekeket az elmúlt 2 évben az egészségügyi hatóságok azzal próbálták összehangolni, hogy ellenőrzéskor több pontot vesztettek a füstös vendéglátóhelyek. Azonban, ahogy az önkormányzat ülésén is kiderült, az éppen zajló harcias kampány ellenére Mobile lakosai számára a magántulajdon és vállalkozás szabadsága a legfontosabb. A helyi döntéshozók többsége végül arra szavazott, hogy a tulajdonosok maguk dönthessék el, engedélyezik-e a dohányzást vagy sem. 2010 ősze óta 1.700 vendéglátóhely vált füstmentessé. Csupán önkéntes alapon.

Forrás: blog.al.com

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 13. péntek, 12:11
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később