Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nyomás alatt a kormány Új-Zélandon PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 28. csütörtök, 15:12

duty_freeTiltsák be a vámmentes cigaretták árusítását és duplázzák meg a dohányáruk adóját! – követelik Új-Zélandon egyes egészségvédő és vallási csoportok.

Nézeteik szerint nem elég, ha a kormány eddigi ígéretének megfelelően évi 10 százalékkal növeli a dohánytermékekre kivetett adót. 2010 óta már 40 százalékkal nőtt egy csomag cigaretta ára, 2016-ra pedig eléri a 20 új-zélandi dollárt, ami a jelenlegi árfolyamon 3600 forintnak felel meg. A dohányzás visszaszorítása érdekében fellépő szervezetek most egységesen azt követelik a kormánytól, hogy 2013-ban 40, azt követően évente további 20 százalékkal növelje a cigaretta adóját, valamint tiltsák meg a vámmentes árusítást.

A duty-free üzletekben az összes dohányáru alig több mint 7 százalékát forgalmazzák, de egyesek még ezt is sokallják. Új-Zéland 2025-re füstmentes ország szeretne lenni, és ezt a célt a jelenlegi kormány és maga a miniszterelnök is támogatja. John Key azonban óvakodik a szélsőséges intézkedésektől és a lassú, békés folyamatok híve. A vámmentes árusítás betiltása például nemzetközi egyezményeket sérthet, így jogi szempontból tanácsos körültekintően eljárni. Az áremeléssel pedig leginkább a fiatal korosztályt szeretné a dohányzástól eltántorítani, semmint a már dohányos lakosokat büntetni. Most már csak az a kérdés, mekkora erőt képviselnek az harcosan dohányellenes csoportok?

 

Forrás:  http://nz.news.yahoo.com/a/-/top-stories/14029982/govt-pressured-to-ban-duty-free-smoke/ 

 http://nz.news.yahoo.com/a/-/top-stories/14037622/duty-free-ban-not-so-easy-key-says/

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 28. csütörtök, 15:14
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később