vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dél-Afrika: a kormány szigorítana, de meghallgatja a lakosokat PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 22. péntek, 15:39

Del-AfricaMég két hetük van az afrikai állam lakosainak, hogy elolvassák, és véleményezzék a tervezett új dohánytörvényt.

A tervezet az összes közösségi területen betiltaná a dohányzást, nem csupán az éttermek és bárok zárt részein, hanem a fedett sétáló-, és szolgáltatási övezetekben, a strandokon és a munkahelyeken is.

A várható korlátozások leghevesebb ellenzője a Free Market Foundation (FMF) nevű alapítvány, amelyik arra buzdít mindenkit, írja meg véleményét, és bátran tiltakozzon, ha úgy érzi, számára az új szabályozás negatív következményekkel jár majd.

Leon Louw, az FMF vezetője szerint a tervbe vett korlátozások nemcsak hogy irreálisak, hanem veszélyes precedenst teremtenének. Egy ilyen szabályozással az állam szabadságukban és méltóságukban sértené az embereket. Az eddigi szabályozás lényege a nemdohányzók védelme volt, és tökéletesen be is töltötte funkcióját, hiszen jól elkülönítette egymástól a dohányzókat és a nem dohányzókat. A vendéglátóhelyeken a tulajdonosok számára meg kellene adni a lehetőséget, hogy eldöntsék, engedélyezik-e a dohányzást. Az Egészségügyi Minisztérium szóvivője szerint azonban az FMF érvelése nevetséges és elfogadhatatlan, mivel a passzív dohányzás az országban komoly mértékű egészségkárosodást okoz.

A szigorított rendelet általános ellenőrzése egyelőre teljességgel kidolgozatlan. A kormányzat leginkább a polgárok lelkiismeretére és önkorlátozására bízná az ügyet, mivel az állandó és teljes körű ellenőrzés kivitelezhetetlen, ennek hiányában viszont rendőri túlkapásoktól és korrupciótól tartanak.

 

Hír és kép forrása:  http://www.iol.co.za/news/politics/smokers-last-gasp-chance-to-butt-in-1.1321093#.T-Lsb7V1CgQ
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 22. péntek, 15:41
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később