Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Aggasztó a WHO javaslata PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 14. csütörtök, 16:50

dohanymunkasHúszezer magyar agrárágazatban foglalkoztatott megélhetése kerülne veszélybe a WHO legutóbbi, a dohánytermelés visszaszorítását szorgalmazó javaslatai miatt.

Magyar Dohánytermelők Szövetségének elnöke, Bényei Illés közleményben reagált a WHO tervezetére. Ebben példaként említi azokat a javaslatokat, amelyek megtiltanák a hosszú távú szerződéskötést a dohánytermelők és a felvásárlók között. Ez önkényesen korlátozná az egyes államokban a termőterület méretét, és meghatározná az időszakot, amelyben a területet művelni lehetne. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete beszüntetné azokat a minőségbiztosítási elvárásokat is, amelyek az európai dohány versenyelőnyét adják.

Az európai mezőgazdasági szektor termelőit képviselő érdekképviselet, a COPA-COGECA nemrég nyilvánosságra hozott egy munkadokumentumot, amely alapján Bényei Illés és európai kollégái úgy vélekednek, hogy a WHO túllépte hatáskörét, és legújabb javaslatában agrárszakértelmet igénylő kérdésekbe szól bele.

Magyarországon 20.000 ember sorsa forog kockán, hiszen nekik a dohánytermesztés jelenti a megélhetésük fő forrását.

Francois Vedel, a 85.000 európai termelőt képviselő UNITAB főtitkára szerint "ideje visszatérni a gazdasági és szociális realitáshoz." 
A MADOSZ arra kéri a kormányt, hogy szálljon szembe a WHO szabályozási javaslataival.

 

Hír és kép forrása: szabadfold.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 14. csütörtök, 16:55
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később