vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dániában új kézikönyv a dohányzásról PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 03. csütörtök, 16:47

bookcigiA dán kormány új kézikönyvben módosította a dohányzással kapcsolatos eddigi szabályokat.

A napokban megjelent kiadvány elsősorban az oktatási intézményekre koncentrál. Pontosan meghatározza, hogy a fiatalok - az olyan tanintézményekben, amely egyben az otthonuk is - dohányozhatnak az épületeken kívül, valamint a kijelölt dohányzó helyiségekben és a saját szobájukban is.

 

Az intézmények bentlakó dolgozói is rágyújthatnak saját szobáikban, de csak ha nincs jelen diák. Egy erősen vitatott döntés szerint tilos lett a dohányzás az egyszemélyes irodákban, viszont kivételt képeznek az olyan munkagépek, traktorok, daruk, teherautók, amelyeket egy személy működtet.

A napokban megjelent új szabálygyűjtemény emeli a szabályszegőkre kiróható bírságok díjait is, ugyanakkor emelt szintű segítséget kíván biztosítani minden leszokni szándékozóknak. Mindkét ellenzéki párt vitatja az új kézikönyv szükségességét. Véleményük szerint egyrészt „Teljesen megfeleltek az eddigi szabályok, és az iskolák eddig is kitűnően kidolgozták saját házirendjüket.” másrészt „Azzal, hogy a füstölgőket a házak elé száműzzük, csak azt érjük el, hogy többen látják, szagolják, vagy esetleg kedvet is kapnak hozzá! Ráadásul ennél sokkal fontosabb teendőink is lennének!” Az szocialista egészségügyi miniszter, Astrid Krag határozottan visszautasította az ellenzéki kritikát.

 

Forrás: http://tobaccoreporter.com/home.php?id=498&art=5786

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 03. csütörtök, 16:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később