vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A város nem alkalmaz dohányosokat PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. április 25. szerda, 15:57

pockolA Dallas közelében fekvő amerikai város, Fort Worth alaposan felzaklatta dohányzó alkalmazottait.

Betsy Price polgármester asszony a költségek csökkentésére hivatkozva próbálja magyarázni, miért is szándékozik a jövőben kizárólag nemdohányzó munkatársakat alkalmazni. „Munkatársaink egészségét gyakorlatilag az adófizetők pénzéből biztosítjuk, így kötelességemnek érzem, hogy bármi áron megóvjuk azt. Csak mások példáját követjük.” – állítja.

A város kórháza januártól kezdve már nem vesz fel dohányzó munkatársat, a régebben ott dolgozók számára pedig leszoktató kampányt szervez. Munkaügyi jogászok véleménye szerint sajnos semmilyen jogszabály nem akadályozhatja meg ezt a folyamatot, ugyanis a dohányzók nem sorolhatók semmilyen védett emberjogi csoportba sem. Az egyes cégek és intézmények minden áron az egészségügyi költségek csökkentését erőltetik. Ezért akár külön vállalati wellness és leszoktató kúrákat is hajlandók fizetni, hogy becslésük szerint ez később duplán megtérüljön számukra.

Természetesen sokan ellenzik ezt az új mentalitást. Például a helyi szakszervezeti vezető, Vince Chasteen 30 éve szolgálja a várost, és 41 éve dohányzik. Elmondása szerint ő nem vitatja az egészségügyi kiadások visszaszorítása tett lépések szükségszerűségét, azonban a dolgozóknak is joguk van saját ügyeikben dönteni. „Úgy érzem, lassan odáig jutunk, hogy mindenkitől DNS mintát vesznek, hogy megállapíthassák, milyen betegsége lehet majd egyszer a jövőben!” – vitázik a szakszervezeti vezető a polgármester döntésével, aki küldetésének érzi, hogy akár jogtiprás árán is egészségesebbé tegye városát. Sajnálatos módon ez a felfogás manapság egyre szélesebb körben terjed.

 

Forrás:

http://www.wfaa.com/news/health/Fort-Worth-to-consider-tobacco-ban-for-new-employees-147649255.html

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 25. szerda, 15:58
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később