vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Bécs: kültéri hamutartók ajándékba PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. április 19. csütörtök, 10:49

jog_cigiKözel 2 éves tapasztalat gyűlt össze az osztrák fővárosban, mióta a beltéri dohányzással kapcsolatos szabályozás életbe lépett.

A rendkívül szigorú előírásoknak a legtöbb étterem és kávéház nem tud megfelelni, így kényszerből a dohányzó vendégeket inkább az ajtó elé száműzik – akár két fogás között is – ennek minden hátrányával együtt.

A városi vezetés számításai szerint például jelentősen megnövekedett az utcai szemét és a csikkek mennyisége. Az idei tavaszi nagytakarítási kampány során merült fel az ötlet, hogy ajándékozzanak hamutartókat a füstmentes éttermeknek és kávéházaknak. Az egyenként 17 ezer forintba kerülő, külső falra szerelhető hamutartókat teljes egészében a városháza fizeti, abban a reményben, hogy a takarítási költségek csökkenésével busásan megtérül majd a befektetés.

Bécs eddig is nagy hangsúlyt fektetett a város tisztaságára, eddig több mint 10 ezer hamutálcával ellátott utcai szemetest és 850 különálló hamutartót helyzetek el város szerte. Ehhez jönnek mostantól a vendéglátóhelyek külső falára tett hamutartók, így a dohányos városlakók vagy turisták még könnyebben találnak majd megfelelő szemetest.

Akit mégis szemetelésen kapnak, akár csak egy csikk erejéig is, a hatóságok 36 euróra büntethetik.

 

Forrás:  http://www.austriantimes.at/news/General_News/2012-04-16/40982/City_offers_free_wall_ashtrays_to_gastronomy
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 19. csütörtök, 10:50
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később