Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Sok a dohányos Kínában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 15. szerda, 15:51

China_smokerKína felnőtt lakosságának 31%-a, mintegy 320 millió ember dohányzik - derült ki a Gallup 2011. évi felmérésből.

Ázsiában a második helyen állnak Indonézia mögött, míg a világ dohányosainak egyharmadát ők adják. Az is kiderült, hogy 300-350 millió ember dohányozik rendszeresen, a passzív dohányosok száma pedig meghaladja a 700 milliót. Ennek köszönhetően évente körülbelül 1,2 millió kínai hal meg a dohányzással összefüggő betegségekben.

A kínai hatóság már tett kísérletet a dohányzás korlátozására a zárt helyeken, azonban a büntetéseknek elmaradása miatt nem jártak sikerrel. A dohányzás ellen küzdők közül sokan vélik úgy, hogy nagyobb figyelmet kellene fordítani az ismeretterjesztésre, felvilágosításra, ugyanis a felmérésből az derült ki, hogy a megkérdezetteknek mindössze a negyede volt tisztában az aktív és passzív dohányzás egészségre káros hatásaival.

 

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 15. szerda, 15:53
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később