Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Veszélyben vannak a vállalkozók PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 27. péntek, 16:22

kisboltA somogyi vendéglősök és kiskereskedők torkig vannak a szigorú előírások sokaságával, s a szakmai egyeztetések folytatását várják. A legtöbb vállalkozó szerint a nemrég életbe lépett szabályok sok üzlet létét veszélyeztetik. A dohánytermék-forgalmazás beharangozott átalakítása súlyos érvágást jelenthet a kiskereskedőknek.

 

A nemdohányzók védelméről szóló törvény nagy horderejű változást hozott a vállalkozók életében. Eltérő hatása lehet egyes meleg konyhás éttermekre, s egészen másként élik meg a kocsmák, büfék, presszók üzemeltetői. Sokan nehezményezik a dohánytermék-forgalmazásával kapcsolatos terveket. Somogyban nagyjából 2500 vendéglátóhely található, s legalább felében kapható dohánytermék. Ezek forgalmazói - 5-5,5 százalékos - haszonkulcsra számíthatnak, ez egy kisebb üzlet esetében - átlagos forgalmat alapul véve - havonta 40-60 ezer forint lehet a jutalék. Azzal, hogy átalakítanák az értékesítési rendszert, sokan még ettől a néhány tízezer forintos bevételtől is elesnének. A vállalkozók egyértelműen jelezték az érdekvédelmi szervezetnek: nem akarnak kiszorulni az évi – körülbelül - 500 milliárd forint forgalmú piacról. A dohánytermékek árusításának átalakítása komoly bevételkiesést hozhat a kiskereskedők számára.

Koncessziós szerződések alapján trafikokban lehet majd forgalmazni a cigarettát, de az sem biztos, hogy ez jó a trafikoknak. Csak a dohánytermékekből származó bevételből nem lehet biztosítani egy vállalkozás fenntartását.

Van még mit vitatkozni és javítani az új szabályokon.

 

Forrás: Somogyi Hírlap

Kép forrása: vallalkozoinegyed.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 27. péntek, 16:24
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később