patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Most szóljon, vagy hallgasson -Visszajelzéseket vár az államtitkárság PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 17. kedd, 18:41

most_szoljonA dohányzási tilalom türelmi idejében, áprilisig várja a szigorítás életszerűségére vonatkozó visszajelzéseket az Egészségügyi Államtitkárság. Szócska Miklós államtitkár ígérete szerint minden felmerült aggályra választ adnak.

Nem zárkózik el az észrevételektől, és akár korrekciókra is hajlandó az Egészségügyi Államtitkárság a dohányzási tilalmat illetően, amennyiben a jogszabály betarthatósága kétségessé válik. A parlament december 30-án beemelte a törvénybe azt a jogszabály-módosítást, hogy kaszinókban is lehessen dohányozni, azonban egy jogalkotási hiba miatt a rendelkezés csak egy óráig volt hatályban.

Szócska Miklós kijelentette, hogy a három hónapos türelmi idő alatt szervezett formában készülnek a dohányzási tilalom betartatására, ezért esetleges korrekciókkal alakítható még a jogszabály.

Ugyanakkor az államtitkár kiemelte, hogy a lakossági felmérések adatai szerint társadalmi szinten támogatott volt a tilalom bevezetése.

A Magyar Újságírók Országos Szövetség (MÚOSZ) egészségügyi szakosztálya által rendezett szimpóziumon többek közt a leszokást segítő gyógyszerek állami támogatásának kérdése is szóba került. Az államtitkár válaszában úgy fogalmazott: "menni fogunk előre", de nem lehetett mindent egyszerre megoldani.

 

Forrás: informed.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 17. kedd, 18:45
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később