vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Monopólium: elbocsátások és feketekereskedelem PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 13. kedd, 18:57

feketekereskedelemEgyelőre még csak terv a dohánytermékek kiskereskedelmének állami monopóliummá nyilvánítása, a kereskedők viszont máris aggodalmukat fejezték ki. Sokan az elbocsátásoktól és a vevők feketekereskedelem felé fordulásától tartanak.

Várhatóan több mint 1.000 embert bocsátanának el, ha megvalósulna a dohánytermékek állami felügyelet alá vont szakbolthálózata. A novemberben kiszivárgott javaslat megszüntetné a termékforgalmazás szabadságát, és a jelenlegi 40.000-ről kevesebb, mint 6.000-re csökkentené a dohányárut forgalmazó üzletek számát. Ezáltal drasztikusan csökkenne a forgalmazásban érdekelt munkavállalók száma.

A cigaretta forgalmazása jól ellenőrzött keretek között zajlik Magyarországon: a feketekereskedelem 6%-ra szorult vissza, és bár az egyéni képviselői tervezet által javasolt állami monopóliummá nyilvánítás kedvezne a kisebb gyártóknak, a versenypiacra gyakorolt negatív hatásai már most is előre láthatók. Ezek közül sokan a feketekereskedelem újbóli feléledésének lehetőségét tartják a legaggasztóbbnak.

 

Forrás: index.hu

Kép forrása: barikad.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 13. kedd, 18:59
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később