patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ha drágább lesz, megveszik feketén? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 13. kedd, 11:58

100_forintJövőre akár 100 forinttal is nőhet a cigaretta ára az adóemelések hatására. A korábbi áremelések után csak rövid ideig volt tapasztalható visszaesés a fogyasztásban, azonban a dohánytermékek feketekereskedelmét felélénkítheti a folyamatos drágulás.

Az adóemelések hatását jövő évben már az üzletekben is tapasztalni fogják a vásárlók: mintegy 100 forinttal többet kell majd fizetniük minden doboz cigarettáért. A jövő évi májusi és novemberi adóemelés az áfa növekedésével együtt 80 forinttal növeli meg a cigaretta kiskereskedelmi árát, az idei emelés pedig további 20 forintos drágulást fog eredményezni.

Az EU által meghatározott elképzelés szerint ennek révén csökkennie kellene a dohányosok számának, a tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy csak átmeneti csökkenést eredményez a fogyasztásban, és nem ösztönzi a vásárlókat a dohányzásról való leszokásra.

A szakemberek attól tartanak, hogy a jelenleg 27%-ról 6%-ra visszaszorított feketepiac új életre kelhet a cigaretta árának emelkedése miatt. A korábbi Vám- és Pénzügyőrség, valamint a jelenlegi NAV munkájának köszönhetően mintegy öt év alatt sikerült elérni a 6%-os, jónak mondható eredményt, a jelentős, 100 forintos drágulás viszont sok vevőt a feketepiac irányába fordíthat.

 

Forrás: Napi Gazdaság

Kép forrása: metropol.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 13. kedd, 12:00
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később