Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Egészséges adóemelés? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 21. hétfő, 15:47

egeszsegugy_cigiA dohánytermékek adójának emelése ösztönzően hathat, és segítheti a dohányzásról való leszokást egy magyar tüdőgyógyász szerint.

„Már ez az összeg fedezné a dohányzás-megelőzés és a leszokás támogatás költségeinek jelentős részét. Ugyanakkor a nemdohányzók védelmére hozott törvény szigorúbb betartatása is roppant fontos” – érvelt Dr. Mucsi János tüdőgyógyász főorvos egy interneten közzétett nyilatkozatában.

 

Bár az EU-ban bevezetett, hasonló adóemelések a statisztikák szerint nem növelték a cigarettáról leszokó lakosok számát, a dohánytermékek megadóztatását mégis sokan célravezetőnek tartják hazánkban.

A legfőbb érvet az adóemelések mellett mindig a dohányosok egészségügyi ellátásának többletköltsége jelenti, amelyet ilyen formában magától a cigaretta fogyasztóitól, vagyis a későbbi kórházi szolgáltatás igénybe vevőitől szednének be, kiegyenlítve ezzel a kezelések miatt állítólag keletkező államháztartási hiányt.

 

Forrás: szabadfold.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 21. hétfő, 15:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később