Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Elrettentő „egyendoboz” PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 18. péntek, 13:25

zoldAz ausztrál szenátus megszavazta az új, cigarettás dobozokra vonatkozó rendeletet. Ennek értelmében egységes, zöld csomagolást kapnak a termékek, amelyekről eltűnnek a logók és a reklámszövegek. A helyükre figyelmeztető képek kerülnek.

Márkajelzés nélküli, egyhangú és zöld lesz az ausztrál cigaretták doboza. Az egyszerű csomagolást előíró törvény nem csupán a logók és reklámszövegek feltüntetését tiltja majd, de kötelezővé teszi a dobozok 75%-át eltakaró, elrettentő képeket és szöveges figyelmeztetéseket is. A tervek szerint haldokló emberek, beteg gyerek, rákos szervek és holttestek lesznek láthatóak az amúgy sem vonzó külsejű, olívazöld csomagolásokon.

 

A dohánycégek hosszú ideje próbálnak fellépni a rendelet ellen, sikertelenül. Véleményük szerint a logók eltüntetésével védjegy- és szellemi jogot sért a kormányzat. A törvényt várhatóan két héten belül fogadja majd el az alsóház, de ez már csak egy módosítás miatti formalitás, így 2012 decemberében életbe léphet az ausztrál cigisdoboz-törvény.

 

Forrás: hir24.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 18. péntek, 13:27
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később