Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Beperelték a kormányt az elrettentés miatt PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 09. szerda, 19:01

halalA dohányipari cégek pert indítottak az Egyesült Államok kormánya ellen, ezért mégsem lesznek kötelesek 2012-től szélsőségesen elrettentő, holttesteket és elrákosodott testrészeket ábrázoló fotókat feltüntetni a cigaretta csomagolásán.

 

 

 

A figyelemfelkeltő képeket jövő év elejétől kellett volna feltüntetniük a dohányipari cégeknek a cigarettás dobozokon, de a szövetségi bíróság döntése szerint az ítélethozatalig ezt a rendeletet felfüggesztik. A szabályozás eltörléséért indított per azonban évekig is elhúzódhat, így a végleges döntésre még hosszú ideig kell várni.

A cigarettás dobozok 50%-át elfedő, elrettentő képek ellen azzal a hivatkozással indítottak pert az amerikai dohányipari cégek, hogy a figyelmeztető fotók már a márkajelzésnél is hangsúlyosabbá váltak, ez pedig ellentétes üzleti érdekükkel, többletköltséggel jár és a szabad véleménynyilvánítás jogát is sérti.

 

Forrás: index.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 09. szerda, 19:05
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később