patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Drágább lesz cigit sodorni PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 16. péntek, 13:34

sodort_cigiMég az előre csomagolt cigarettánál is nagyobb mértékben drágul majd a cigarettasodráshoz használt vágott dohány. A jövedéki adó eltérő szintű emelése szerint a kész cigaretta adója csak 8%-al, a vágott dohányé viszont 12%-al emelkedne.

A Nemzetgazdasági Minisztérium döntése alapján a különböző dohánytermékek jövedéki adója más mértékben emelkedik majd 2011 novemberétől.

 

A szivarkánál kötelező lesz a minimumadó alkalmazása, ez először ötezer forint lesz, ami 2012 végéig hatezer forintra emelkedik. A finomra vágott dohány esetében a minimumadó egy év múlva 7860 forintról 10 440 forintra nő. Az egyéb fogyasztási dohány adója szintén ilyen mértékben emelkedne. Ez 12%-os emelést jelent, a vágott dohány tehát nagyobb mértékben drágulna, mint az előre csomagolt cigaretta.

Az első dohánytermékekre vonatkozó adóemelés 2011 novemberétől lépne érvénybe, és 2012 novemberéig, további két alkalommal újabbak követnék majd.

 

Forrás: HírTV

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 16. péntek, 13:37
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később