Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Betiltanák a Burley dohányt az EU-ban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 08. csütörtök, 10:36

iStock_000010562104XSmall2A Burley dohány betiltását tervezi az Európai Unió. Hazánkban a Virginia mellett ez a legnépszerűbb fajta, ezért az intézkedés komolyan érintené a több tízezer főt foglalkoztató magyar dohányipart.

 

Az Egészségügyi Világszervezet indoklása szerint a Burley dohány termesztését azért lenne indokolt betiltani, mert keserű íze miatt a gyártók különböző ízfokozókkal keverik, például mentollal, mézzel és gyümölcs aromával. Az egészségügyi szakemberek úgy vélik, hogy az ízesített dohánytermékek elősegíthetik a cigarettára való rászokást azon fiatalok körében is, akik egyébként irtóznak a dohányfüsttől.

Bényei Illés, a Magyar Dohánytermelők Szövetségének elnöke szerint az Európai Unió leszoktatási kampánya a gyógyszerlobbit segíti:

„Ez nem önmagától jött. Az egészségügynek ezzel kapcsolatos elképzelései nem kizárólag az egészség védelmében kezdődtek. Talán a gyógyszeripar környékén lehetne még okokat találni rá, hogy miért is vannak most ezek a föllángolások.”

A magyar temesztőket érzékenyen érintené a Burley betiltása, mert egy másik fajtára történő átállás költségei meghaladnák lehetőségeiket. A jövedéki adó emelése szintén a hazai dohányipar megszűnéséhez vezethet, amely közel 25 ezer, szakképesítéssel és más elhelyezkedési lehetőséggel nem rendelkező embernek biztosít megélhetést.

 

Forrás: HírTV

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 08. csütörtök, 10:38
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később