patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Csikkenként 75 eurós bírság Bécsben PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 24. szerda, 13:50

iStock_000017272450XSmallKomolyan veszik az év elején bevezetett cigarettacsikk-bírságot az osztrák ellenőrök: eddig körülbelül 450 esetben szabtak ki 75 eurós büntetést a szabály megszegéséért.

Egy felmérés szerint évente 860 millió cigarettacsikket dobnak el Bécs utcáin a járókelők, ezért 2011 elejétől a közterület-fenntartók úgynevezett „szemétkommandója” mintegy 20 ezer forintnak megfelelő összeggel büntetheti a csikk elhajítását.

A „szemétkommandót” 2008-ban hozták létre, eredetileg az illegális hulladéklerakás, valamint a kutyapiszkok ellen, mára azonban a cigarettavéget eldobó dohányosokat is megbírságolhatják az ellenőrök. A büntetésekből befolyt összeget közterületfenntartási célokra fordítják.

Az osztrák fővárosban tehát nem árt vigyázni, ugyanis sokba kerülhet egy autó ablakán kihajított, vagy utcán elejtett cigarettacsikk.

 

Forrás: hirszerzo.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 24. szerda, 13:53
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később