Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Cigarettatilalom az olasz tengerparton PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 09. kedd, 14:03

20080513bibione3Augusztus elején kísérleti jelleggel dohányzási tilalmat vezettek be Olaszország egyik partszakaszán. A kedvelt üdülőváros, Bibione strandján a nyaralókat mostantól figyelmeztető tábla fogadja, amely arra inti őket, hogy ne gyújtsanak rá a parton.

 

 

San Michele al Tagliamento önkormányzata úgy határozott, hogy az egyre divatosabb közterületi dohányzási tilalmat egy eddig kiaknázatlan területre, a tengerpartra is megkísérli kiterjeszteni. Bibione helyettes polgármestere, Gianni Carrer büszke a kezdeményezésre, mivel elmondása szerint Európában eddig csupán Franciaországban volt példa hasonló intézkedésre.

A tiltás fél kilométeres szakaszon érvényes, és egyelőre nem jár büntetéssel a megszegése. A polgármester helyettes elmondása szerint ez csak a kezdet, és később az egész városban be szeretnék vezetni a dohányzási tilalmat.

A bibionei füstmentes tengerpart kapcsán indult el egy másik olasz program, a Marevivo kezdeményezése, amelynek támogatói szerint értelmetlen lenne a tengerparton való dohányzás betiltása. A füstmentesítés helyett a csikk- és szemétmentesítést tűzték ki célul, és arra próbálják rávenni a strandolókat, hogy őrizzék meg a partok tisztaságát.

 

Forrás: Magyar Nemzet 

Kép forrása: origo.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 09. kedd, 14:06
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később