patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Csak receptre adnának cigarettát PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. július 07. csütörtök, 00:00

izlandIzlandon radikális módszert javasolt Siv Fridleifsdottir egykori egészségügyi miniszter a dohányzás visszaszorítására: csak orvos írhatná fel a cigarettát, szabadon nem lehetne árusítani. 

Izlandon komoly hadjárat folyik a dohányzás ellen. Új, tízéves akciótervet készítettek, amelyben további áremelések (jelenleg egy doboz cigaretta árának a negyede adó), a termékek csomagolásának egyhangúvá és elrettentővé tétele, valamint a közterületeken és gépjárművekben való tiltás mellett egy korábban példa nélküli javaslat is szerepel, amely szerint a cigaretta kizárólag receptre lenne adható.

Az elképzelés célja az, hogy megakadályozzák a fiatalokat a dohányzásban, és kizárólag a függőnek nyilvánított felnőtteket juttassák cigarettához, orvos által ellenőrzött körülmények között. Teljesen megtiltanák a dohány árusítását az üzletekben, a háziorvosok pedig csak olyan, húsz évnél idősebb polgároknak írnának fel cigarettát, akik nem tudnak megszabadulni káros szenvedélyüktől.

Bár több politikus "komolynak" nevezte a javaslatot, ugyanakkor megjegyezték: kevés az esély arra, hogy törvény legyen belőle.

Forrás: inforadio.hu

Kép: Flickr/ezioman

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. július 12. kedd, 15:37
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később